Damkläder och inspiration

Letar du också efter inspiration till en ny stil eller för ett visst ändamål finns mycket idéer att hämta på nätet. I bloggar visar personen som skriver upp både sin egen stil som du kan inspireras av och ofta även bilder på kändisar som vågar haka på trender eller gå sin egen väg stilmässigt. Modebloggare är överrepresenterade av unga tjejer och passar du inte in i den kategorin eller helt enkelt har en annan stil kan du hitta inspiration hos olika klädmärken. Sök på olika klädmärken på nätet och du märker att några är mer sportiga, andra har ett klassiskt snitt medan en tredje har ett bohemiskt uttryck.

Om du redan har en stilgenre som du är bekväm med som exempelvis sportstilen, men känner att du vill uppdatera din look är det perfekt att både söka efter märken i en valfri sökmotor samt titta i postorderkataloger från Ellos, H&M eller Haléns. Katalogerna finns ofta utlagda på respektive företags hemsida och går där att bläddra i direkt. Vår- och sommarkollektionerna släpps vanligtvis redan efter jul och inspiration till vinterkläder brukar komma på sensommaren, vilket gör att du kan planera din garderob för nästa säsong i god tid och märka ut vad som är intressant. Många webbutiker har en önskelista där du ges möjlighet att spara intressanta varor.

Inspiration till en perfekt garderob

Många av oss tampas med att hitta sin egen stil och det är lätt att tappa bort sig i kläddjungeln och mista sin inspiration. Om du har svårt att välja kläder på morgonen och känner att de flesta plaggen inte passar ihop bör du se över din basgarderob. Låter det tråkigt? Inte alls, en basgarderob gör att du får enklare att välja kläder och de där plaggen i din nuvarande garderob som aldrig verkar passa ihop hittar plötsligt sin plats. Köp några få men utvalda plagg, två till tre par byxor, skjortor, t-shirtar och linnen i svart, vitt och grått samt tröjor och koftor i utmärkt kvalité.

Två tips på hur du finner den perfekta outfiten

Kläder kan göra en hel del för din självkänsla. Om du tröttnat på dina kläder och behöver ny inspiration, så finns många olika slags knep som du kan ta till med din nuvarande garderob. Vi hjälper dig!

Tips #1: Gör dig av med kläder du inte längre vill ha
Det är lätt att samla på sig för mycket kläder. Sortera vilka plagg du vill behålla, samt vilka du vill sälja/ge bort. Om du har beslutsångest, kan du ställa dig själv följande tre frågor:
• Passar plagget mig fortfarande?
• Känner jag mig fin i plagget?
• Finns det något tillfälle då jag skulle vilja bära plagget?

Tips #2: Återanvänd gamla kläder
Innan du slänger gamla kläder så fundera på om du kan göra någonting nytt av dem. Kan du till exempel återanvända ett vackert tyg från klänningen som blivit för trång eller kan du klippa av benen på de utsvängda jeansen och skapa ett par shorts. Det är såväl sparsamt för miljön som för plånboken att återvända gamla kläder istället för att ständigt köpa nytt.

Inspiration till en snygg basgarderob i lugna färger